component: Frisse Zalmfilet

Een zalm op een bedje van veldsla met gezuurde ui. Je kunt de saus wat minder scherp maken door meer yoghurt toe te voegen.

presentatie:

  • maak een bedje van veldsla en aangezuurde ui
  • leg de zalm daarbovenop
  • plaats druppels mierikswortel saus over het geheel en op het bord
  • besprenkel zalm met klein beetje citroensap, zout en peper

1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel mierikwortel, ongeveer helft veldsla, ongeveer vis tbv 4 personen. nienke denkt olijfolie erover. ui moet heel fijn en sterker zuren, geen water bij doen.

Voorbereidingstijd: minuten, Bereidingstijd: minuten

Ingredients

  • rode uien 500 g
  • Mierikswortel 140 g (1/3e genoeg)
  • Zalmfilet ca. 300 g
  • Magere yoghurt 0,5 l
  • Citroenen 2 stuks
  • Veldsla grootverpakking 150 g
  • klein beetje citroensap

Directions

  • snijd de rode ui in hele dunne plakjes
  • snijd de citroen in stukken en besprenkel de rode ui met citroensap (laat dit voor een tijdje staan)
  • meng 1 deel yoghurt met 1 deel mierikswortel
  • bak de zalm zachtjes

Keuken: Mediterraans