component: Frisse Zalmfilet
Een zalm op een bedje van veldsla met gezuurde ui. Je kunt de saus wat minder scherp maken door meer yoghurt toe te voegen.
presentatie:
- maak een bedje van veldsla en aangezuurde ui
- leg de zalm daarbovenop
- plaats druppels mierikswortel saus over het geheel en op het bord
- besprenkel zalm met klein beetje citroensap, zout en peper
1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel mierikwortel, ongeveer helft veldsla, ongeveer vis tbv 4 personen. nienke denkt olijfolie erover. ui moet heel fijn en sterker zuren, geen water bij doen.
Voorbereidingstijd: minuten, Bereidingstijd: minuten
Ingredients
- rode uien 500 gMierikswortel 140 g (1/3e genoeg)Zalmfilet ca. 300 gMagere yoghurt 0,5 lCitroenen 2 stuksVeldsla grootverpakking 150 gklein beetje citroensap
Directions
- snijd de rode ui in hele dunne plakjessnijd de citroen in stukken en besprenkel de rode ui met citroensap (laat dit voor een tijdje staan)meng 1 deel yoghurt met 1 deel mierikswortelbak de zalm zachtjes
Keuken: Mediterraans