component: Portobello Steaks
De portobello krijgt in dit gerecht een fantastische smaak door het garen in olie/vocht met kruiden. Zorg dat de bodem van de pan echt goed bedekt is met olie. Een halve to hele cm olie is waar je aan moet denken. Het oorspronkelijke recept (geleerd door R op een kookworkshop van $werk), is met een blik tomatenpuree (140g) maar R kan niet tegen tomaat, dus vervangen door een vergelijkbare hoeveelheid paprikapuree in dit recept. Dit is een recept voor 4 personen.
Voorbereidingstijd: minuten, Bereidingstijd: minuten
Ingredients
- 8 portobellos3 sjalotten3 tenen knoflook140g paprikapuree4 theelepels komijnzaad1 theelepel korianderzaad1 chilipepersnufje zout
Directions
- Pel en snipper 3 teentjes knoflook (of pers ze uit).pel en snijd 2 a 3 sjolotten in groven stukken.Meng in een grote pan; 40 ml olijfolie (zoveel tot er ruime laag op bodem staat), paprikapuree, 4 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad, 1 chilipeper (grove stukken), snufje zout.Mix het mengsel een beetje.Leg de paddestoelen met de bolle kant boven op het mengsel, stapel ze wanneer nodig.Leg een vel bakpapier over de portobellos/mengels heen (in de pan) en doe een deksel op de pan.Zet de pan op het vuur voor 1 uur (even hoog tot het begint met borrelen en dan laag).Keer na een uur de portobellos om, leg het papier en deksel weer terug en zet weer terug voor 10 minuten laag vuur.Schep de portobellos met een keukentang uit de pan en leg ze apart.Halveer de portobellos.Schep de uien, knoflook en chilipeper uit de pan (een beetje olie is geen probleem)(haal de peper uit de mix voor iets minder pittig).Pureer de uien, knoflook, chilipeper, olie mix .Doe het pureermengel weer in de pan voeg de halve portobellos toe en zet vuur half hoog.Laat smoren voor 5 minuten.
Keuken: Fusion