Oventijden
Oventijden voor groente
180 hetelucht, 200 elektrisch
Groente | oventijd |
---|
bloemkool (grote roosjes) | 40-45 minuten |
knolselderij (blokjes van 2 cm) | 45 minuten |
flespompoen (blokjes van 1 1/2 cm) | 1 uur |
broccoli (niet te grote roosjes) | 40-45 minuten (onafgedekt) 20-25 minuten (afgedekt) |
bimi | 30 minuten |
zoete aardappel (blokjes van 2 cm) | 40-45 minuten |
spruitjes (gehalveerd) | 25-30 minuten |
groene asperges | 10-13 minuten |
tomaten (grote in vieren, kerstomaten heel) | 15 minuten |
courgette (schijfjs van 1 1/2 cm) | 40 minuten |
aubergine (in acht parten) | 30-40 minuten |
rode paprika (in grove stukken) | 30-40 minuten |
okra | 30-40 minuten |
paddenstoelen | 20-25 minuten |
oventijden voor rijst en pasta
Rijst/Pasta | Voorverwarmde oven | Oventijd |
---|
Basmati- & wilde rijst (200g rijst met 350 ml water of bouillon) | 160 hetelucht, 180 elektrisch | 40 minuten (afgedekt) 10 minuten (onafgedekt) |
Zilvervliesrijst (300g rijst met 750 ml wate of bouillon) | 180 hetelucht 160 elektrisch | 1 uur (afgedekt) |
Risottorijst (300g rijst met 1,5 liter bouillon) | 160 hetelucht, 180 elektrisch | 50 minuten |
orzo (250g orzo met 500 ml bouillon) | 200 hetelucht, 220 elektrisch | 15-20 minuten (afgedekt) |