3 Gangen Tartaar Zalm Tagliatelle

Een recept dat we maakten voor een van de data driven kook workshops.

Voorbereidingstijd: 30 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten

Components

  • Rode Bieten Salade
  • Frisse Zalmfilet
  • Tagliattelle Walnoot Cherrytomaat

Directions

  • Maak de rode bieten salade
  • Maak de frisse zalmfilet
  • Maak vervolgens de tagliattelle

Rode Bieten Salade

Ingredients

  • Truffel mayonaise 130 g
  • Kroepoek 100 g
  • Geraspte bietjes 400 g
  • Rucola grootverpakking 150 g
  • mango op siroop
  • Ansjovisfilets in olijfolie 46 g

Steps

  • Maak de tartaar; meng de gesneden rode bieten met ansjovis en mango
  • leg een plukje rucola op een bord
  • leg de tartaar daarbovenop
  • breng toefjes truffel mayonaise aan op het bord om de tartaar heen.

Frisse Zalmfilet

Ingredients

  • rode uien 500 g
  • Mierikswortel 140 g (1/3e genoeg)
  • Zalmfilet ca. 300 g
  • Magere yoghurt 0,5 l
  • Citroenen 2 stuks
  • Veldsla grootverpakking 150 g
  • klein beetje citroensap

Steps

  • snijd de rode ui in hele dunne plakjes
  • snijd de citroen in stukken en besprenkel de rode ui met citroensap (laat dit voor een tijdje staan)
  • meng 1 deel yoghurt met 1 deel mierikswortel
  • bak de zalm zachtjes