3 Gangen Tartaar Zalm Tagliatelle
Een recept dat we maakten voor een van de data driven kook workshops.
Voorbereidingstijd: 30 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten
Components
- Rode Bieten SaladeFrisse ZalmfiletTagliattelle Walnoot Cherrytomaat
Directions
- Maak de rode bieten saladeMaak de frisse zalmfiletMaak vervolgens de tagliattelle
Rode Bieten Salade
Ingredients
- Truffel mayonaise 130 gKroepoek 100 gGeraspte bietjes 400 gRucola grootverpakking 150 gmango op siroopAnsjovisfilets in olijfolie 46 g
Steps
- Maak de tartaar; meng de gesneden rode bieten met ansjovis en mangoleg een plukje rucola op een bordleg de tartaar daarbovenopbreng toefjes truffel mayonaise aan op het bord om de tartaar heen.
Frisse Zalmfilet
Ingredients
- rode uien 500 gMierikswortel 140 g (1/3e genoeg)Zalmfilet ca. 300 gMagere yoghurt 0,5 lCitroenen 2 stuksVeldsla grootverpakking 150 gklein beetje citroensap
Steps
- snijd de rode ui in hele dunne plakjessnijd de citroen in stukken en besprenkel de rode ui met citroensap (laat dit voor een tijdje staan)meng 1 deel yoghurt met 1 deel mierikswortelbak de zalm zachtjes
Tagliattelle Walnoot Cherrytomaat
Ingredients
- cherrytomaat 400 gPlatte peterselie 15 gParmigiano Reggiano flakes 90 gSalie 15 gSlagroom 250 mlRoomboter ongezoutenVerse tagliatelle all’uovo 500g