Buffalo Wings Van Bloemkool Met Blauwe Kaas Bleekselderij

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Opdienen met stengels bleekselderij, in dunne reepjes.

Dip = 60g yoghurt en stilton.

Voorbereidingstijd: 19 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredients

  • 30g roomboter
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl zeezoutevlokken
  • 1 bloemkool, in middelgrote stukken
  • bloomkoolbladeren, in stukjes
  • 60g yoghurt
  • 30 stilton, verkruimeld (of andere blauwe kaas)

Directions

  • verwarm de oven voor tot 180 graden hetelucht / 200 elektrisch
  • kies een braadslede die zo groot is dat de bloemkoolroosjes er in 1 enkele laag in passen. Maar do eest de boter en knoflook in de braadlede en zet deze 2-3 minuten in de oven tot de bloemkool knapperig is.
  • roer dan de cayenepeper, het gerookte-paprikapoeder en de zeezoutvlokken erdoor en voeg de bloemkoolroosjes en bladeren toe. Schepgoed door elkaar en zet 25 minuten in de oven tot de bloemkool knapperig en net gaar is.
  • roer intussen de yoghurt en stilton door elkaar en zet weg. Dien de bloemkoolvleugels heet op met de dip en bleekselderij.

Categorie: Snack

Keuken: Fusion

Week: X

type gerecht: Ovenschotel