Camambertfondue Met Geroosterde Groenten

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Je zou dit ggerecht plaatfondue kunnen noemen: de op de bakplaat geroosterde groenten dip je in de kaas die ook op de plaat smelt. Serveer er eventueel nog wat knapperig stokbrood bij om in de kaasfondue te dopen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredients

  • 500g brocolli
  • 4 rode uien
  • 2 zoete aardappelen
  • 3 el olijolie
  • zout en peper
  • 2 camemberts van elk 250g in een spanen doosje
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn

Directions

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • verdeel de brocolli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 1/2 centimeter. Snijd de zoete aardapppelen in in stukjes van 1 1/2 centimeter en de rode ui in partjes van 2 centimeter.
  • verdeel de broccoli met de rode ui en oete aardappel over de bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Neem de camamberts uit de doosjes. verwijder de plastic verpakking en leg de kazen terug in de onderste helften van de spanen doosjes. maak in de bovenkant van de kazen enkele insneden.
  • snijd de knoflook in plakjes en de takjses rozemarijn in stukjes. Steek de knoflook en rozemarijn in de kaas en zet de camamberts tusen de groenten.
  • bak de groenten met de camemberts ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn en de kaas is gesmolten.

Categorie: Dinner

Keuken: Frans

Week: X

type gerecht: Ovenschotel