Couscous Met Groentjes en Kikkererwten
Voedingswaarden:
Energie: 505 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 68 g ,
Vet: 15 g ,
Waarvan verzadigd: 2 g ,
Eiwitten: 18 g ,
Vezels: 12 g
100 gram couscous is wat weinig voor normaal gebruik. erwten vervangen door mais is ook een optie pompoenpitten vervangen door zonnebloempitten
Dit recept is een variant op die van Elle magazine.
Een uitstekende salade om zelf naar hartenlust op te variëren. Vervang de kikkererwten door linzen of rode of zwarte bonen en maak de salade zomers met dunne reepjes courgette en paprika.
Voorbereidingstijd: 0 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredients
- 1 blik Kikkererwten (400g)100 g couscous2 teentjes knoflook1 el wittewijnazijn of citroensap1 theelepel fijne mosterd1 el. bladpeterselie, fijngehakt50 g pompoenpitten75 g veldsla
Directions
- begin met de couscous, zet een pannetje klaarSpoel de kikkererwten in een vergiet af onder stromend water en laat ze goed uitlekken.Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig.gebruik je gedroogde peterselie? kook die dan mee met de olieKlop in een slaschaal een dressing van de wijnazijn, mosterd, knoflookolie, resterende olijfolie en wat zout en versgemalen peper.Roer de peterselie erdoor.Schep de warme couscous door de dressing en voeg ook de kikkererwten, pompoenpitten erdoor. Laat de salade zo minstens 15 minuten staan.Verdeel de veldsla over de borden en schep de couscoussalade in het middenwacht met peper en zout tot opdienen
Categorie: Dinner
Keuken: Mediterraans
Week: G