Couscous Met Groentjes en Kikkererwten

Voedingswaarden: Energie: 505 kcal , per portie, koolhydraten: 68 g , Vet: 15 g , Waarvan verzadigd: 2 g , Eiwitten: 18 g , Vezels: 12 g

100 gram couscous is wat weinig voor normaal gebruik. erwten vervangen door mais is ook een optie pompoenpitten vervangen door zonnebloempitten

Dit recept is een variant op die van Elle magazine.

Een uitstekende salade om zelf naar hartenlust op te variëren. Vervang de kikkererwten door linzen of rode of zwarte bonen en maak de salade zomers met dunne reepjes courgette en paprika.

Voorbereidingstijd: 0 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredients

  • 1 blik Kikkererwten (400g)
  • 100 g couscous
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el wittewijnazijn of citroensap
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 el. bladpeterselie, fijngehakt
  • 50 g pompoenpitten
  • 75 g veldsla

Directions

  • begin met de couscous, zet een pannetje klaar
  • Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • gebruik je gedroogde peterselie? kook die dan mee met de olie
  • Klop in een slaschaal een dressing van de wijnazijn, mosterd, knoflookolie, resterende olijfolie en wat zout en versgemalen peper.
  • Roer de peterselie erdoor.
  • Schep de warme couscous door de dressing en voeg ook de kikkererwten, pompoenpitten erdoor. Laat de salade zo minstens 15 minuten staan.
  • Verdeel de veldsla over de borden en schep de couscoussalade in het midden
  • wacht met peper en zout tot opdienen

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Tags: SaladeSlankVegetarischZomer

Week: G

type gerecht: Couscous