Enchiladas Met Zwarte Bonen en Zure Room

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip: Extra lekker met wat verse guacamole.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredients

  • 8 stuks wraps
  • 1 zakje burritokruiden
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroenten
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 175 g geraspte kaas
  • 125 g zure room
  • 1 bosje bosui
  • 1 blikje maïs
  • 400 g zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook,
  • zwarte peper,
  • zout en
  • 2 el olijfolie

Directions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak 400 g Mexicaanse roerbakgroenten 2 tot 4 minuten. Laat 1 blik zwarte bonen en een klein blikje maïs uitlekken en voeg samen met de een half zakje burritokruiden toe aan de pan. Bak samen nog 4 tot 6 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij 1 bosje bosui fijn en hou het groene gedeelte apart voor de garnering. Pel 2 teentjes knoflook en hak fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de resterende burritokruidenmix hierin aan. Schenk 2 blikken tomatenblokjes erbij in de pan en laat 4 tot 6 minuten zachtjes sudderen. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.
  • Vul de wraps met de Mexicaanse groenten, zwarte bonen en maïs, en rol ze op. Leg de opgerolde wraps naast elkaar in een ingevette ovenschaal en schenk de tomatensaus eroverheen.
  • Verdeel 175 g geraspte kaas over de enchiladas en schuif de ovenschaal voor 8 tot 10 minuten in de oven. Bestrooi de enchiladas met de resterende bosui en serveer met zure room.

Categorie: Dinner

Keuken: Mexicaans

Week: X