Falafelbowl met hummus en feta
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
tips: Extra lekker hartig met een lepel kalamata-olijventapenade.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 380 g spicy falafel
- 150 ml knoflooksaus
- 1 stuk komkommer
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 stuk courgette
- 150 g feta
- 200 g pikante hummus
- 275 g couscous
- 3 el olijfolie,
- zwarte peper en zout
Directions
- Kook 275 g couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij 1 komkommer in kleine blokjes en 1 courgette in plakjes. Halveer 250 g cherrytomaatjes. Verbrokkel 150 g feta.
- Verhit 1 el olijfolie in een brede koekenpan. Bak hierin de plakjes courgette aan beide zijden op hoge temperatuur (ongeveer 4 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.
- Verhit in dezelfde pan 2 el olijfolie. Bak 380 g falafel hierin in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
- Verdeel de couscous over de kommen. Bedek de couscous met de falafel, komkommer, courgette, tomaatjes, feta, knoflooksaus en hummus.
Categorie: Dinner
Keuken: Mediterraans
Week: X