Falafelbowl met hummus en feta

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

tips: Extra lekker hartig met een lepel kalamata-olijventapenade.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 380 g spicy falafel
  • 150 ml knoflooksaus
  • 1 stuk komkommer
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 stuk courgette
  • 150 g feta
  • 200 g pikante hummus
  • 275 g couscous
  • 3 el olijfolie,
  • zwarte peper en zout

Directions

  • Kook 275 g couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij 1 komkommer in kleine blokjes en 1 courgette in plakjes. Halveer 250 g cherrytomaatjes. Verbrokkel 150 g feta.
  • Verhit 1 el olijfolie in een brede koekenpan. Bak hierin de plakjes courgette aan beide zijden op hoge temperatuur (ongeveer 4 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.
  • Verhit in dezelfde pan 2 el olijfolie. Bak 380 g falafel hierin in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
  • Verdeel de couscous over de kommen. Bedek de couscous met de falafel, komkommer, courgette, tomaatjes, feta, knoflooksaus en hummus.

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Week: X

type gerecht: Bowl