Falafelbowl met hummus en feta
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
tips: Extra lekker hartig met een lepel kalamata-olijventapenade.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 380 g spicy falafel150 ml knoflooksaus1 stuk komkommer250 g cherrytomaatjes1 stuk courgette150 g feta200 g pikante hummus275 g couscous3 el olijfolie,zwarte peper en zout
Directions
- Kook 275 g couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Snij 1 komkommer in kleine blokjes en 1 courgette in plakjes. Halveer 250 g cherrytomaatjes. Verbrokkel 150 g feta.Verhit 1 el olijfolie in een brede koekenpan. Bak hierin de plakjes courgette aan beide zijden op hoge temperatuur (ongeveer 4 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.Verhit in dezelfde pan 2 el olijfolie. Bak 380 g falafel hierin in ongeveer 5 minuten rondom bruin.Verdeel de couscous over de kommen. Bedek de couscous met de falafel, komkommer, courgette, tomaatjes, feta, knoflooksaus en hummus.
Categorie: Dinner
Keuken: Mediterraans
Week: X