Gado Gado

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip Lekker met gebakken gemarineerde tempeh erbij of een handvol gezouten pinda’s.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 200 g gebroken sperziebonen
  • 400 g gesneden spitskool
  • 250 g taugé
  • 4 eieren
  • 500 g satésaus
  • 300 g pandanrijst
  • 100 g gebakken uitjes

Directions

  • Zet 4 eieren op met koud water. Laat ze, wanneer het water kookt, nog 4 minuten doorkoken. Haal de eieren uit de pan, spoel ze met koud water, pel ze en snij ze doormidden.
  • Kook 300 g rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Breng een pan met ruim water en een 1 tl zout aan de kook, en kook hierin de 400 g bloemkoolroosjes gedurende 3 tot 5 minuten. Haal de roosjes met een schuimspaan uit de pan.
  • Kook in hetzelfde water achtereenvolgens 200 g sperziebonen voor 4 minuten, 400 g koolreepjes een halve minuut en 250 g taugé een halve minuut. Zet apart.
  • Verwarm ondertussen 500 g satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schenk de warme satésaus eroverheen en garneer met de halve eieren.

Categorie: Dinner

Keuken: Indonesisch

Week: X

type gerecht: Rijst