Gado Gado
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tip Lekker met gebakken gemarineerde tempeh erbij of een handvol gezouten pinda’s.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 400 g bloemkoolroosjes
- 200 g gebroken sperziebonen
- 400 g gesneden spitskool
- 250 g taugé
- 4 eieren
- 500 g satésaus
- 300 g pandanrijst
- 100 g gebakken uitjes
Directions
- Zet 4 eieren op met koud water. Laat ze, wanneer het water kookt, nog 4 minuten doorkoken. Haal de eieren uit de pan, spoel ze met koud water, pel ze en snij ze doormidden.
- Kook 300 g rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Breng een pan met ruim water en een 1 tl zout aan de kook, en kook hierin de 400 g bloemkoolroosjes gedurende 3 tot 5 minuten. Haal de roosjes met een schuimspaan uit de pan.
- Kook in hetzelfde water achtereenvolgens 200 g sperziebonen voor 4 minuten, 400 g koolreepjes een halve minuut en 250 g taugé een halve minuut. Zet apart.
- Verwarm ondertussen 500 g satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schenk de warme satésaus eroverheen en garneer met de halve eieren.
Categorie: Dinner
Keuken: Indonesisch
Week: X