Gele curry met zoete aardappel en spinazie

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tips: Extra lekker met naan, om te dippen, en verse koriander ter garnering. Voeg gehalveerde cherrytomaatjes toe in stap 4 voor extra groenten.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 300 ml volle yoghurt
  • 90 g gele curry-pasta
  • 400 g kikkererwten
  • 400 g rijst
  • 270 ml kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 2 el olijfolie

Directions

  • Kook 400 g rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil 1 kg zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Pers 1 teentje knoflook uit en roer dit door 300 ml yoghurt. Breng op smaak met een snufje zout. Laat 400 g kikkererwten uitlekken.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de gehakte knoflook gedurende 2 minuten.
  • Voeg vervolgens 90 g curry-paste toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg nu ook de zoete aardappelen, kikkererwten en 300 ml water toe (of tot de zoete aardappelen net onderstaan). Breng op smaak met een flinke snuf zout. Laat de curry ongeveer 15 minuten zachtjes stoven op lage temperatuur, zonder de deksel op de pan.
  • Voeg nu 270 ml kokosmelk en, per handvol, 400 g spinazie toe. Verwarm nog 5 minuten door zonder deksel, of tot alle spinazie is geslonken.
  • Serveer de curry met de rijst en knoflookyoghurt.

Categorie: Dinner

Keuken: Aziatisch

Week: X

type gerecht: Curry