Gepofte Zoete Aardappel Avocado

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Zomers zijn altijd zo lekker lang. Net zo lang als deze aardappelen en de tijd die ik heb genomen om de details van dit gerecht op te schrijven.

Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 avocado
  • 1 blik kidneybonen
  • cherry tomaten
  • 1 komkommer
  • bosui
  • 2 a 3 zoete aardappelen
  • 200ml creme freche / yoghurt
  • geraspte kaas

Directions

  • verwarm de oven voor tot 200 graden
  • maak de zoete aardappelen schoon met een schuursponsje
  • bestrijk met olie
  • wikkel in aluminiumfolie
  • plaats de ingepakte zoete aardappelen in de oven
  • maak guacamole;
  • avocado in bakje
  • uitgeperste knoflook erbij
  • yoghurt/ creme fraiche erbij
  • goed mengen, even laten staan
  • snijd de ui, en bosui
  • snijd de komkommer in stukjes
  • bak de ui in een pan
  • voeg kidneybonen toe
  • serveer de kidneybonen-ui mix, tomaten, komkommer en bosui apart
  • Wanneer de zoete aardappelen klaar zijn;
  • Snijd de zoete aardappelen door in de lengterichting en vul ze op.
  • maak het af door er kaas overheen te strooien

Categorie: Dinner

Keuken: Eigen

Week: X

type gerecht: Avg