Gnocchi Met Pompoen, Ricotta, Walnoten en Honing

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

versie zoals beschreven

Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredients

  • 250 g ricotta
  • 500 gnocchi
  • 800 g koelverse pompoenblokjes
  • 3 rode uien
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 75g walnoten
  • 75g rucola
  • 1 el honing

Directions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
  • stort de ricotta op de bakplaat bekleed met bakpapier
  • verdeel de gnocchi en pompoenblokjes rondm de ricotta
  • snijd de uien in partjes van 1 centimeter en leg ze tussen de gnocchi en pompoen. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak.
  • rooster de ricotta met de gnocchi en pompoen 15 minuten in de oven
  • bestrooi met de walnoten en rooster nog 5-10 minuten tot de pompoen en rode ui gaar izjn.
  • schep uit de oven de rucola door de groenten. bepsreken met honing en eventueel met wat extrra olijfolie

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Week: X

type gerecht: Ovenschotel