Krokante Gnocchi Met Tomaten Basilicum Mozzarella Pijnboompitten

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

voor 2 als hoofdgerecht, 3 als bij-of voorgerecht.

Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 500g gnocchi
  • 2 el olijolie
  • 300g goude trostomaten in acht parten
  • 125g mozzarella, in blokjes van 1 cm
  • 1 grote bos basilicum
  • 40 g pijnboompitten
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Directions

  • verwarm de oven voor to 200 graden hetelucht of 220 graden elektrisch
  • doe de gnocci in een grote kom en schenk er kokend water over tot ze ermee bedekt zijn. Laat 2 minutne staan, giet af en laat goed uitlekken
  • leg de gekookte gnocchi in een ovenschaal en schep de olijolie erdoor. let de tomaat mozzarella ende helft van het basilicum erbij. bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper en zet 20 minuten in de oven.
  • strooi dan de pijnboompitten erover en zet de ovenschaal nog 5 minuten in de oven.
  • bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes in stukjes gescheurd, en dien meteen op.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Ovenschotel