Linzensoep Met Pompoen en Komijn

Voedingswaarden: Energie: 215 kcal , per portie, koolhydraten: 32 g , Vet: 3 g , Waarvan verzadigd: 1 g , Eiwitten: 10 g , Vezels: 5 g

Iets aangepast naar AH versie.

Voorbereidingstijd: 15 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredients

  • 2 uien
  • 400g pompoenstukjes
  • 1 el gemalen komijn
  • 350 ml bouillon
  • 800g linzen in pot
  • 1L kraanwater

Directions

  • Snipper de ui.
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, ui en komijn 3 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de bouillon en het water toe en kook de soep 8 min.
  • Laat ondertussen de linzen uitlekken en spoel af.
  • Voeg de linzen toe aan de soep en kook de laatste 2 min. mee.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de soep over de kommen.

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Tags: SoepVegetarisch

Week: X

type gerecht: Soep