Miso Aubergines Met tofu
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
dressing, 1 rode chilipeper, fijngesneden, 2cm gember, geschild en geraspt, 2 teentjes knoflook geraspt gereaspte schil van 1 en sap van 2 biologische limoenen, 2 el sojasaus, 2el sesamolie, 3 lente-uitejs in ringetjes.
Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredients
- 2 aubergines, in de lengte gehalveerd250g stevige biologische tofu, in plakjes van 1.5 cm75g miso2 el sesamolie2.5 cm gember, geschild en geperst100g splijtkool of boerenkool in brede repen1 rode chilipeper2cm gember2 teentjes knoflook2 el sojasaus2 el sesamolie3 lente-uitjeswitte rijst
Directions
- verwarm de oven voor to 180 hetelucht / 200 graden elektronischsnijd de aubergines op de gesneden kanten in ruitpatroon in en leg ze met de tofu in een braadslederoer de miso, 1 eetlepel sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofu in met de mengsel. Zet het geheel 2 minuten in de oven. Meng dan de reepjes splijtkool met de resterende eetlepel sesamolie. verdeel ze over de aubergines en tofu in de braadslede en zet alles nog 20 minuten in de ovenroer intussen de chilipeper gember knoflook, limoenschil het de sojasaus sesamolie en leten-uitjes door elkaar. schenk deze dressing over de aubergines en tofu zodra ze uit de oven komen en strooi het sesamzaad erover. dien heet op en geef de rijst er apart bij.
Categorie: Dinner
Keuken: Fusion
Week: X