Miso Aubergines Met tofu

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

dressing, 1 rode chilipeper, fijngesneden, 2cm gember, geschild en geraspt, 2 teentjes knoflook geraspt gereaspte schil van 1 en sap van 2 biologische limoenen, 2 el sojasaus, 2el sesamolie, 3 lente-uitejs in ringetjes.

Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredients

  • 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • 250g stevige biologische tofu, in plakjes van 1.5 cm
  • 75g miso
  • 2 el sesamolie
  • 2.5 cm gember, geschild en geperst
  • 100g splijtkool of boerenkool in brede repen
  • 1 rode chilipeper
  • 2cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 3 lente-uitjes
  • witte rijst

Directions

  • verwarm de oven voor to 180 hetelucht / 200 graden elektronisch
  • snijd de aubergines op de gesneden kanten in ruitpatroon in en leg ze met de tofu in een braadslede
  • roer de miso, 1 eetlepel sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofu in met de mengsel. Zet het geheel 2 minuten in de oven. Meng dan de reepjes splijtkool met de resterende eetlepel sesamolie. verdeel ze over de aubergines en tofu in de braadslede en zet alles nog 20 minuten in de oven
  • roer intussen de chilipeper gember knoflook, limoenschil het de sojasaus sesamolie en leten-uitjes door elkaar. schenk deze dressing over de aubergines en tofu zodra ze uit de oven komen en strooi het sesamzaad erover. dien heet op en geef de rijst er apart bij.

Categorie: Dinner

Keuken: Fusion

Week: X

type gerecht: Ovenschotel