Pad Thai Veggie
Voedingswaarden:
Energie: 593 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 83.5 g ,
Vet: 19 g ,
Waarvan verzadigd: 3.8 g ,
Eiwitten: 26.4 g ,
Vezels: 8.3 g
Geinspireerd op Jamie Oliver veggie pad thai. maar zonder sesamolie. Mijn eerste versie was te zuur. ietsje minder tamarinde, iets meer soja en chili.
Globaal in 3 stappen:
- maak saus en noedels en gril de pindas en vermaal ze
- uien en groenten bakken
- ei bakken in pan met groentjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredients
- 150 g rijst noedels
- 20g ongezouten pindas
- 2 teentjes knoflook
- 80g tofu
- 3 theelepels sojasaus (laag zout)
- 2 theelepels tamarind pasta
- 2 theelepels zoete chili saus
- 1 limoen
- 1 sjallotje
- 320g crunchy vegetables (asparges, paarse broccoli, pakchoi, baby corn)
- 80g tauge
- gedroogde chili vlokken
- halve krop sla
- 15g verse basilicum, munt en koriander
Directions
- globaal stap 1;
- kook de noodles volgens aanwijzingen, spoel ze af onder koud water.
- rooster pindas in nonstick pan en vermaal
- maak de basispasta;
- knoflook uitpersen, tofu prakken.
- 3 theelepels sojasaus, 2 theelepels tamarindepasta en 2 theelepels chilisaus
- pers halve limoen uit, 1 theelepel olijfolie (ipv sesamolie)
- globaal stap 2;
- snijd de shallot (fijn) en en bak op hoog vuur
- Trim, prep and slice the crunchy veg, as necessary, then dry-fry for 4 minutes, or until lightly charred (to bring out a nutty, slightly smoky flavour).
- voeg noedels, saus, tauge en splash of water, gooi door elkaar in warme pan voor 1 minuut
- verdeel over kommen
- globaal stap 3;
- veeg pan uit
- crack in the eggs and cook to your liking in a little olive oil, sprinkling with a pinch of chilli flakes.
- Trim the lettuce, click apart the leaves and place a few in each bowl.
- Pop the eggs on top, pick over the herbs, and sprinkle with the nuts.
- Serve with lime wedges for squeezing over, and extra soy, to taste.
Keuken: Aziatisch
Week: Ll