Pad Thai Veggie
Voedingswaarden:
Energie: 593 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 83.5 g ,
Vet: 19 g ,
Waarvan verzadigd: 3.8 g ,
Eiwitten: 26.4 g ,
Vezels: 8.3 g
Geinspireerd op Jamie Oliver veggie pad thai. maar zonder sesamolie. Mijn eerste versie was te zuur. ietsje minder tamarinde, iets meer soja en chili.
Globaal in 3 stappen:
- maak saus en noedels en gril de pindas en vermaal ze
- uien en groenten bakken
- ei bakken in pan met groentjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredients
- 150 g rijst noedels20g ongezouten pindas2 teentjes knoflook80g tofu3 theelepels sojasaus (laag zout)2 theelepels tamarind pasta2 theelepels zoete chili saus1 limoen1 sjallotje320g crunchy vegetables (asparges, paarse broccoli, pakchoi, baby corn)80g taugegedroogde chili vlokkenhalve krop sla15g verse basilicum, munt en koriander
Directions
- globaal stap 1;kook de noodles volgens aanwijzingen, spoel ze af onder koud water.rooster pindas in nonstick pan en vermaalmaak de basispasta;knoflook uitpersen, tofu prakken.3 theelepels sojasaus, 2 theelepels tamarindepasta en 2 theelepels chilisauspers halve limoen uit, 1 theelepel olijfolie (ipv sesamolie)globaal stap 2;snijd de shallot (fijn) en en bak op hoog vuurTrim, prep and slice the crunchy veg, as necessary, then dry-fry for 4 minutes, or until lightly charred (to bring out a nutty, slightly smoky flavour).voeg noedels, saus, tauge en splash of water, gooi door elkaar in warme pan voor 1 minuutverdeel over kommenglobaal stap 3;veeg pan uitcrack in the eggs and cook to your liking in a little olive oil, sprinkling with a pinch of chilli flakes.