Panzanella Van Tomaat Paprika Artisjok

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

voor de dressing

  • 1 el citroensap
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 el fijngeneden verse dragon
Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredients

  • 800g gemengde grote trostomaten en kerstomaten
  • 2 rode paprika’s, grof gehakt
  • 200g artisjokharrten uit en potje in plakjes
  • 2 el olie uit het potje artisjokharten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • blaadjes van 2-3 takjes verse dragon
  • 2 tl zeezout
  • 200g zuurdesembrood, in grove stukken gescheurd
  • 150g rucola of spinazie
  • 1 el citroensap
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 el fijngeneden verse dragon

Directions

  • verwarm de oven voor to 180 hetelucht / 200 graden elektronisch
  • snijd de grote tomaten doormidden en schep ze in een braadslede om met de kerstomaten rode parprika, artisjokken, olie, knoflook en dragon. Stroo het zeezout erover, leg het in grove stukken geschreurde brood erop en zet het geheel 35 minuten in de oven
  • roer intussen het citroensap, de extra vergine olijolie, het zeezout, en de fijngesneden dragon door elkaar
  • Als de groenten gaar zijn, schep je de dressing er voorzichtig door. samen met de rucola of spinazie

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Ovenschotel