Pasta Sugarsnaps Vegaworst Rucola

Voedingswaarden: Energie: 735 kcal , per portie, koolhydraten: 68 g , Vet: 41 g , Waarvan verzadigd: 10 g , Eiwitten: 21 g , Vezels: 6 g

Zo zie je tagliatelle niet vaak: met vegetarische worst én rucolasaus (volgens AH). We maken het met ietsje minder rucola dan origineel want het heeft een overtoon en ietsje meer creme fraiche. Het eindresultaat is een felgroene pasta saus!

Voorbereidingstijd: 15 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredients

  • 125 ml crème fraîche
  • 70 g rucola (klein zakje verse)
  • 2 pakken sugarsnaps
  • 350 g tagliatelle
  • 2 vegetarische braadworst

Directions

  • Maal de helft van rucola en de crème fraîche met de staafmixer of in de keukenmachine tot een saus. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de sugarsnaps beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de helft van olie in een hapjespan en bak de worsten in 3 min. goudbruin. Neem de worsten uit de pan en snijd in plakjes van een 1/2 cm breed. Verwarm ondertussen de rucolasaus in het achtergebleven braadvet op middelhoog vuur.
  • Meng de worst, pasta en sugarsnaps erdoor. Neem van het vuur en meng de rest van de rucola en olie erdoor.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta