Pita met vega kipstukjes, hummus en paddenstoelen
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
In dit gerecht maak je de hummus from scratch, maar je kunt ook hummus kopen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredients
- 10 stuks pitabroodjes
- 3 el tahin
- 1 el citroen
- 400 g kastanjechampignons
- 320 g vega kipstukjes
- 2 takjes koriander
- 50 g ongezouten amandelen
- 1 stuk ui
- 400 g kikkererwten
- 2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper
- zout
- 4 el olijfolie
Directions
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 10 pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet 400 g kikkererwten inclusief vocht in een kom, en voeg 1 el olijfolie, 3 el tahini en 1 el citroensap toe.
- Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde hummus en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
- Pel 1 teentje knoflook en 1 ui, en snij fijn.
- Snij 400 g kastanjechampignons in plakjes.
- Verhit vervolgens 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de kastanjechampignons en 50 g amandelen toe en bak deze 5 minuten mee. Blus ten slotte af met 2 eetlepels sojasaus. Roer goed door en zet opzij.
- Verhit 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin 320 g vega kipstukjes 4 minuten op middelhoge temperatuur.
- Beleg de pita’s met de hummus, het champignonmengsel, de vega kipstukjes en wat verse korianderblaadjes. Serveer eventueel nog met een partje citroen.
Categorie: Dinner
Keuken: Mediterraans
Week: X