Pita met vega kipstukjes, hummus en paddenstoelen

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

In dit gerecht maak je de hummus from scratch, maar je kunt ook hummus kopen.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 10 stuks pitabroodjes
  • 3 el tahin
  • 1 el citroen
  • 400 g kastanjechampignons
  • 320 g vega kipstukjes
  • 2 takjes koriander
  • 50 g ongezouten amandelen
  • 1 stuk ui
  • 400 g kikkererwten
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • zout
  • 4 el olijfolie

Directions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 10 pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet 400 g kikkererwten inclusief vocht in een kom, en voeg 1 el olijfolie, 3 el tahini en 1 el citroensap toe.
  • Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde hummus en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  • Pel 1 teentje knoflook en 1 ui, en snij fijn.
  • Snij 400 g kastanjechampignons in plakjes.
  • Verhit vervolgens 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de kastanjechampignons en 50 g amandelen toe en bak deze 5 minuten mee. Blus ten slotte af met 2 eetlepels sojasaus. Roer goed door en zet opzij.
  • Verhit 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin 320 g vega kipstukjes 4 minuten op middelhoge temperatuur.
  • Beleg de pita’s met de hummus, het champignonmengsel, de vega kipstukjes en wat verse korianderblaadjes. Serveer eventueel nog met een partje citroen.

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Week: X

type gerecht: Wrap