Pompoensoep Met Paprika

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Een variant op normale pompoensoep door toevoeging van kokosmelk en paprika. Maakt het veel romiger en de paprika geeft een mooie bijsmaak.

Voorbereidingstijd: 15 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredients

  • 2 uien
  • 2 knoflookteen
  • 1 pompoen
  • water
  • kokosmelk (half bakje)
  • 1 rode paprika

Directions

  • Kook de pompoen 10 minuutjes in zijn geheel in zijn schil
  • schil de pompoen
  • snijd de ui en knoflook
  • maak de pan even schoon
  • voeg olie toe aan de pan en bak de knoflook en ui
  • snijd de pompoen in brokken
  • snijd de paprika in stukjes
  • voeg de brokken pompoen en stukjes paprika toe aan de pan
  • bak even aan
  • voeg water toe aan de pan, zodat de pompoen net niet onder water staat
  • kook tot de pompoen en paprika zacht zijn ( ~ 10 minuutjes)
  • pureer alles
  • voeg kokosmelk toe voor romigheid

Categorie: Dinner

Keuken: Eigen

Week: X

type gerecht: Soep