Portobellosteaks Pompoen Risotto
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Dit recept is het handigst met een flespompoen. Geleerd door R tijdens een $werk event.
Voorbereidingstijd: 30 minuten , Bereidingstijd: 80 minuten
Components
- Pompoenpuree Salie
- Pompoen Wortel Grill
- Portobello Steaks
- Risotto Klaarmaken
Directions
- Begin met het preppen van de portobello steaks (die moet een uur op)
- in totaal heb je 1 sjalot nodig voor de risotto, 3 voor de portobellos
Pompoenpuree Salie
Ingredients
- pompoen
- 2 blaadjes salie (vers of gedroogd)
Steps
- kook de gehele pompoen voor een korte tijd (de schil wordt dan stuk makkelijker los te maken)
- schil de pompoen, snijd in tweeën en haal zaadjes eruit
- snijd in grove blokjes
- kook voor ongeveer 10 minuten
- (wanneer je verse salieblaadjes hebt, snijd ze fijn)
- pureer de blokjes
- voeg de salie bij de puree
Pompoen Wortel Grill

Ingredients
- 1 pompoen
- 5 wortels
- 1 sinaasappel
- gember (~4cm)
- 1 teentje knoflook
Steps
- was de sinaasappel
- was de wortelen goed
- snijd de pompoen in halve maantjes
- snijd de wortelen in kwarten en ongeveer 4cm lang
- (gooi de wortels even voor een minuut of twee in de magnetron voor snellere baktijd)
- rasp de sinaasappelschil (niet te diep)
- schil de gember en hak in kleine stukjes (of gebruik de knoflookpers)
- pel en hak knoflook fijn
- maak een klein sausje met olijfolie, de gember, sinaasappelrasp en knoflook
- gooi dit mengsel over de wortelen en pompoenstukken
- in een pan verwarm olie en bak de wortelen en pompoen in 15 minuten gaar
- schep regelmatig door, zorg dat de knoflook niet verbrand (zwart wordt)!