Portobellosteaks Pompoen Risotto

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Dit recept is het handigst met een flespompoen. Geleerd door R tijdens een $werk event.

Voorbereidingstijd: 30 minuten , Bereidingstijd: 80 minuten

Components

  • Pompoenpuree Salie
  • Pompoen Wortel Grill
  • Portobello Steaks
  • Risotto Klaarmaken

Directions

  • Begin met het preppen van de portobello steaks (die moet een uur op)
  • in totaal heb je 1 sjalot nodig voor de risotto, 3 voor de portobellos

Pompoenpuree Salie

Ingredients

  • pompoen
  • 2 blaadjes salie (vers of gedroogd)

Steps

  • kook de gehele pompoen voor een korte tijd (de schil wordt dan stuk makkelijker los te maken)
  • schil de pompoen, snijd in tweeën en haal zaadjes eruit
  • snijd in grove blokjes
  • kook voor ongeveer 10 minuten
  • (wanneer je verse salieblaadjes hebt, snijd ze fijn)
  • pureer de blokjes
  • voeg de salie bij de puree

Pompoen Wortel Grill

Ingredients

  • 1 pompoen
  • 5 wortels
  • 1 sinaasappel
  • gember (~4cm)
  • 1 teentje knoflook

Steps

  • was de sinaasappel
  • was de wortelen goed
  • snijd de pompoen in halve maantjes
  • snijd de wortelen in kwarten en ongeveer 4cm lang
  • (gooi de wortels even voor een minuut of twee in de magnetron voor snellere baktijd)
  • rasp de sinaasappelschil (niet te diep)
  • schil de gember en hak in kleine stukjes (of gebruik de knoflookpers)
  • pel en hak knoflook fijn
  • maak een klein sausje met olijfolie, de gember, sinaasappelrasp en knoflook
  • gooi dit mengsel over de wortelen en pompoenstukken
  • in een pan verwarm olie en bak de wortelen en pompoen in 15 minuten gaar
  • schep regelmatig door, zorg dat de knoflook niet verbrand (zwart wordt)!