Portobellosteaks Pompoen Risotto
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Dit recept is het handigst met een flespompoen. Geleerd door R tijdens een $werk event.
Voorbereidingstijd: 30 minuten , Bereidingstijd: 80 minuten
Components
- Pompoenpuree SaliePompoen Wortel GrillPortobello SteaksRisotto Klaarmaken
Directions
- Begin met het preppen van de portobello steaks (die moet een uur op)in totaal heb je 1 sjalot nodig voor de risotto, 3 voor de portobellos
Pompoenpuree Salie
Ingredients
- pompoen2 blaadjes salie (vers of gedroogd)
Steps
- kook de gehele pompoen voor een korte tijd (de schil wordt dan stuk makkelijker los te maken)schil de pompoen, snijd in tweeën en haal zaadjes eruitsnijd in grove blokjeskook voor ongeveer 10 minuten(wanneer je verse salieblaadjes hebt, snijd ze fijn)pureer de blokjesvoeg de salie bij de puree
Pompoen Wortel Grill
Ingredients
- 1 pompoen5 wortels1 sinaasappelgember (~4cm)1 teentje knoflook
Steps
- was de sinaasappelwas de wortelen goedsnijd de pompoen in halve maantjessnijd de wortelen in kwarten en ongeveer 4cm lang(gooi de wortels even voor een minuut of twee in de magnetron voor snellere baktijd)rasp de sinaasappelschil (niet te diep)schil de gember en hak in kleine stukjes (of gebruik de knoflookpers)pel en hak knoflook fijnmaak een klein sausje met olijfolie, de gember, sinaasappelrasp en knoflookgooi dit mengsel over de wortelen en pompoenstukkenin een pan verwarm olie en bak de wortelen en pompoen in 15 minuten gaarschep regelmatig door, zorg dat de knoflook niet verbrand (zwart wordt)!
Portobello Steaks
Ingredients
- 8 portobellos3 sjalotten3 tenen knoflook140g paprikapuree4 theelepels komijnzaad1 theelepel korianderzaad1 chilipepersnufje zout
Steps
- Pel en snipper 3 teentjes knoflook (of pers ze uit).pel en snijd 2 a 3 sjolotten in groven stukken.Meng in een grote pan; 40 ml olijfolie (zoveel tot er ruime laag op bodem staat), paprikapuree, 4 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad, 1 chilipeper (grove stukken), snufje zout.Mix het mengsel een beetje.Leg de paddestoelen met de bolle kant boven op het mengsel, stapel ze wanneer nodig.Leg een vel bakpapier over de portobellos/mengels heen (in de pan) en doe een deksel op de pan.Zet de pan op het vuur voor 1 uur (even hoog tot het begint met borrelen en dan laag).Keer na een uur de portobellos om, leg het papier en deksel weer terug en zet weer terug voor 10 minuten laag vuur.Schep de portobellos met een keukentang uit de pan en leg ze apart.Halveer de portobellos.Schep de uien, knoflook en chilipeper uit de pan (een beetje olie is geen probleem)(haal de peper uit de mix voor iets minder pittig).Pureer de uien, knoflook, chilipeper, olie mix .Doe het pureermengel weer in de pan voeg de halve portobellos toe en zet vuur half hoog.Laat smoren voor 5 minuten.
Risotto Klaarmaken
Ingredients
- 300g risotto2 bouillonblokjes groentebouillon.1 sjalot1 teentje knoflook
Steps
- kook 1 liter waterlos bouillon op in waterfruit sjalot en knoflook in een wok/koekenpanvoeg de risotto toe en bak deze tot die rondom goed vettig isvoeg de liter water met bouillon toeroer regelmatig om
Week: X