Ravioli Met Pesto en Spinazie

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Extra lekker met versgeraspte grana padano.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 500 g ravioli
  • 1 potje rode pesto
  • 500 g tomaten
  • 1 courgette
  • 200 g spinazie
  • 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, zwarte peper en zout

Directions

  • Breng een pan water met een snuf zout aan de kook voor de ravioli. Kook 500 g ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij 1 courgette in dunne ronde schijfjes.
  • Snij 500 g tomaten in blokjes.
  • Pel 2 teentjes knoflook en snij fijn. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook hierin aan.
  • Draai het vuur omhoog, voeg de tomaten toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak deze 4 minuten mee.
  • Roer vervolgens 200 g spinazie per handvol door het groentemengsel, tot alle spinazie is geslonken.
  • Maak af met 1 potje rode pesto en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Schep als laatste de ravioli door de pestosaus heen. Verwarm nog 30 seconden door en serveer.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta