Romige Ravioli Met Courgette
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tips: Extra lekker met Italiaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 1 stuk courgette
- 200 g gesneden prei
- 1 bakje Verse Italiaanse kruidenmix
- 200 ml kookroom
- 1 stuk citroen
- 500 g ravioli
- 250 g tros pruimtomaatjes
Directions
- Snij 1 courgette in halve plakjes en halveer 250 g pruimtomaatjes. Pel en hak 2 teentjes knoflook fijn. Ris de oregano en tijm van de takjes en hak fijn.
- Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en bak hierin 200 g prei, knoflook en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de oregano, tijm en tomaatjes toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout
- Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 500 g ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en bewaar twee eetlepels kookvocht
- Voeg 200 ml kookroom toe aan de pan met groenten en roer door. Leg het takje rozemarijn in de saus en laat nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Haal de rozemarijn voor het serveren uit de saus.
- Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan de saus. Verdun de saus eventueel met het kookvocht van de pasta.
- Meng de ravioli met de saus en verdeel over de borden.
Categorie: Dinner
Keuken: Italiaans
Week: X