Romige Ravioli Met Courgette
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tips: Extra lekker met Italiaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 1 stuk courgette200 g gesneden prei1 bakje Verse Italiaanse kruidenmix200 ml kookroom1 stuk citroen500 g ravioli250 g tros pruimtomaatjes
Directions
- Snij 1 courgette in halve plakjes en halveer 250 g pruimtomaatjes. Pel en hak 2 teentjes knoflook fijn. Ris de oregano en tijm van de takjes en hak fijn.Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en bak hierin 200 g prei, knoflook en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de oregano, tijm en tomaatjes toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zoutBreng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 500 g ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en bewaar twee eetlepels kookvochtVoeg 200 ml kookroom toe aan de pan met groenten en roer door. Leg het takje rozemarijn in de saus en laat nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Haal de rozemarijn voor het serveren uit de saus.Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan de saus. Verdun de saus eventueel met het kookvocht van de pasta.Meng de ravioli met de saus en verdeel over de borden.
Categorie: Dinner
Keuken: Italiaans
Week: X