Romige Ravioli Met Courgette

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tips: Extra lekker met Italiaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 1 stuk courgette
  • 200 g gesneden prei
  • 1 bakje Verse Italiaanse kruidenmix
  • 200 ml kookroom
  • 1 stuk citroen
  • 500 g ravioli
  • 250 g tros pruimtomaatjes

Directions

  • Snij 1 courgette in halve plakjes en halveer 250 g pruimtomaatjes. Pel en hak 2 teentjes knoflook fijn. Ris de oregano en tijm van de takjes en hak fijn.
  • Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en bak hierin 200 g prei, knoflook en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de oregano, tijm en tomaatjes toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout
  • Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 500 g ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en bewaar twee eetlepels kookvocht
  • Voeg 200 ml kookroom toe aan de pan met groenten en roer door. Leg het takje rozemarijn in de saus en laat nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Haal de rozemarijn voor het serveren uit de saus.
  • Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan de saus. Verdun de saus eventueel met het kookvocht van de pasta.
  • Meng de ravioli met de saus en verdeel over de borden.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta