Romige tagliatelle met kabeljauw en citroen
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Extra lekker met wat pijnboompitten. Rooster deze eerst goudbruin in een droge koekenpan.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 300 g tagliatelle
- 440 g kabeljauwfilet
- 1 stuk citroen
- 250 g mascarpone
- 1 stuk courgette
- 400 g spinazie
- 2 teentjes knoflook,
- zwarte peper
- zout
- 4 el olijfolie
Directions
- Breng een pan water aan de kook. Kook 300 g tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel 2 teentjes knoflook en snij fijn.
- Snij 1 courgette in halve maantjes. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook hierin aan. Voeg dan ook de courgette toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.
- Voeg vervolgens, in delen, 400 g spinazie toe, tot alle spinazie is geslonken.
- Roer 250 g mascarpone door de spinazie en courgette. Rasp 1 citroen boven de pan en pers het sap uit. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak 440 g kabeljauwfilet 2 tot 3 minuten per kant totdat hij gaar is. Bestrooi met peper en zout.
- Giet de tagliatelle af en roer de pasta door de romige spinazie en courgette. Verdeel de tagliatelle en de kabeljauwfilets over de borden.
Categorie: Diner
Keuken: Italiaans
Week: X