Romige tagliatelle met kabeljauw en citroen

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Extra lekker met wat pijnboompitten. Rooster deze eerst goudbruin in een droge koekenpan.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 300 g tagliatelle
  • 440 g kabeljauwfilet
  • 1 stuk citroen
  • 250 g mascarpone
  • 1 stuk courgette
  • 400 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook,
  • zwarte peper
  • zout
  • 4 el olijfolie

Directions

  • Breng een pan water aan de kook. Kook 300 g tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel 2 teentjes knoflook en snij fijn.
  • Snij 1 courgette in halve maantjes. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook hierin aan. Voeg dan ook de courgette toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens, in delen, 400 g spinazie toe, tot alle spinazie is geslonken.
  • Roer 250 g mascarpone door de spinazie en courgette. Rasp 1 citroen boven de pan en pers het sap uit. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak 440 g kabeljauwfilet 2 tot 3 minuten per kant totdat hij gaar is. Bestrooi met peper en zout.
  • Giet de tagliatelle af en roer de pasta door de romige spinazie en courgette. Verdeel de tagliatelle en de kabeljauwfilets over de borden.

Categorie: Diner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta