Snelle Ramen Bowl

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Extra lekker met wat crispy chili-olie. Voeg voor extra groenten een handje babyspinazie toe aan de soep.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 4 stuks eieren
  • 1 pak woknoedels
  • 4 el kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • 2 cm gember
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 100 g shiitake
  • 2 stengels bosui
  • 1 stuk winterpeen
  • 2 l groentebouillon
  • 2 el sojasaus minder zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Directions

  • Schil en rasp 2 cm gember en pers 2 teentjes knoflook uit. Verhit 2 el olie in een ruime kookpan of stoofpan en fruit de gember en de knoflook hierin aan.
  • Maak ondertussen 2 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij 100 g shiitake doormidden en fruit kort mee in de pan. Voeg nu 2 el rode-currypasta, 2 el sojasaus, 4 el kokosmelk en alle bouillon toe aan de pan en roer goed door elkaar. Breng aan de kook en voeg dan 1 pak woknoedels toe aan de pan. Laat zachtjes 5 à 6 minuten koken totdat de noedels gaar zijn.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een steelpannetje en kook 4 eieren 6 à 7 minuten tot een middelzacht gekookt ei.
  • Schil 1 winterpeen en rasp met een grove rasp boven een kom. Voeg de wortelrasp toe aan de pan met de noedelsoep en laat een aantal minuten meekoken.
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met meer sojasaus of currypasta.
  • Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom twee halve gekookte eitjes. Snij 2 bosuitjes in ringetjes en garneer de noedelsoep met de bosui en wat zwarte sesamzaadjes.

Categorie: Dinner

Keuken: Aziatisch

Week: X

type gerecht: Noedels