Snelle Ramen Bowl
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Extra lekker met wat crispy chili-olie. Voeg voor extra groenten een handje babyspinazie toe aan de soep.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredients
- 4 stuks eieren
- 1 pak woknoedels
- 4 el kokosmelk
- 2 el rode currypasta
- 2 cm gember
- 2 el zwart sesamzaad
- 100 g shiitake
- 2 stengels bosui
- 1 stuk winterpeen
- 2 l groentebouillon
- 2 el sojasaus minder zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- zwarte peper
- zout
Directions
- Schil en rasp 2 cm gember en pers 2 teentjes knoflook uit. Verhit 2 el olie in een ruime kookpan of stoofpan en fruit de gember en de knoflook hierin aan.
- Maak ondertussen 2 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij 100 g shiitake doormidden en fruit kort mee in de pan. Voeg nu 2 el rode-currypasta, 2 el sojasaus, 4 el kokosmelk en alle bouillon toe aan de pan en roer goed door elkaar. Breng aan de kook en voeg dan 1 pak woknoedels toe aan de pan. Laat zachtjes 5 à 6 minuten koken totdat de noedels gaar zijn.
- Breng ondertussen water aan de kook in een steelpannetje en kook 4 eieren 6 à 7 minuten tot een middelzacht gekookt ei.
- Schil 1 winterpeen en rasp met een grove rasp boven een kom. Voeg de wortelrasp toe aan de pan met de noedelsoep en laat een aantal minuten meekoken.
- Proef de soep en breng eventueel op smaak met meer sojasaus of currypasta.
- Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom twee halve gekookte eitjes. Snij 2 bosuitjes in ringetjes en garneer de noedelsoep met de bosui en wat zwarte sesamzaadjes.
Categorie: Dinner
Keuken: Aziatisch
Week: X