Spaghetti alla Norma

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip: Voeg voor extra pit een in ringetjes gesneden rode peper toe, ook in stap 4.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 2 stuks aubergine
  • 1 el oregano
  • 350 g spaghetti
  • 40 g pecorino
  • 15 g basilicum
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl kristalsuiker
  • zout
  • zwarte peper
  • 3 el olijfolie

Directions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij 2 aubergines in dunne repen ter grootte van je pink. Strooi er zout en zwarte peper over, en besprenkel alles met olijfolie. Hussel goed door elkaar en leg de repen in een grote ovenschaal. Rooster de aubergines 12 tot 15 minuten in de oven. Ze zijn gaar als ze zacht van binnen zijn en bruin van buiten. Zet apart.
  • Kook 350 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Hak 1 bosje basilicum grof en zet apart voor later.
  • Verhit ondertussen 2 el olijfolie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Pers 4 teentjes knoflook uit en voeg deze toe. Voeg vervolgens ook 2 blikken gepelde tomaten, 1 el oregano en 1 tl suiker toe en laat de saus 10 minuten koken op laag vuur. Plet de tomaten met de onderkant van een lepel.
  • Roer de repen aubergine voorzichtig door de saus en breng op smaak met zout en zwarte peper. Doe de spaghetti erbij en meng alles goed. Schenk er wat kookwater bij, als de saus te dik is.
  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi het gerecht met 40 gram versgeraspte pecorino en de gehakte basilicum.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta