Sushirijstbowl met Sticky Tempeh

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip: Garneer de bowl met sesamzaadjes naar smaak.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 500 g pokébowl-rijst
  • 360 g gemarineerde tempeh
  • 2 el ketjap manis
  • 2 cm gember
  • 1 stuk broccoli
  • 400 g Cambodjaanse wokgroenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie

Directions

  • Snij 1 broccoli in kleine roosjes. Schil en rasp 2 cm gember en pers 2 teentjes knoflook uit.
  • Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of wok en bak hierin de broccoliroosjes, 400 g Cambodjaanse groenten, de gember en knoflook 4 à 5 minuten op hoog vuur. Voeg een scheutje water toe aan de pan en laat de groenten met de deksel op de pan in 5 à 6 minuten gaar stomen.
  • Verhit in een andere koekenpan ook 2 el olie en bak 360 g tempeh in 3 tot 4 minuten rondom gaar. Voeg 2 el ketjap toe aan de pan met de tempeh en meng door elkaar.
  • Verwarm 550 g kant en klare sushirijst eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking, de rijst is ook koud lekker. Verdeel de rijst over de borden en schep de sticky tempeh en de groenten er bovenop.

Categorie: Dinner

Keuken: Aziatisch

Week: X