Tagliatelle Met Broccoli Courgette en Geitenkaas
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tip Extra lekker met geroosterde pijnboompitjes of uitgebakken(vega)spekjes. Vervang voor extra pit de geitenkaas voor roquefort.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredients
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 500 g tagliatelle
- 80 g Parmezaanse kaas
- 100 g geitenkaas
- 100 ml kookroom
- 15 g basilicum
Directions
- Snij de courgette in blokjes.
- Snij de broccoli in roosjes, verwijder het onderste deel van de stronk en snij de stronk in stukjes.
- Verbrokkel de geitenkaas en pluk de basilicumblaadjes.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook in een andere pan de broccoliroosjes en stukjes stronk in 10 minuten zacht.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan en bak de blokjes courgette in 5 minuten goudbruin.
- Giet de broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht.
- Pureer de broccoli met een kopje kookvocht, de Parmezaanse kaas, de helft van de basilicumblaadjes, de kookroom en de rest van de olijfolie tot een pesto-achtige saus.
- Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met courgette. Voeg ook de broccolisaus toe. Roer het geheel goed door en verwarm nog 2 minuten. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
- Serveer de tagliatelle met de verbrokkelde geitenkaas en resterende blaadjes basilicum.
Categorie: Dinner
Keuken: Italiaans
Week: X