Tagliatelle Met Broccoli Courgette en Geitenkaas

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip Extra lekker met geroosterde pijnboompitjes of uitgebakken(vega)spekjes. Vervang voor extra pit de geitenkaas voor roquefort.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredients

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 500 g tagliatelle
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 100 g geitenkaas
  • 100 ml kookroom
  • 15 g basilicum

Directions

  • Snij de courgette in blokjes.
  • Snij de broccoli in roosjes, verwijder het onderste deel van de stronk en snij de stronk in stukjes.
  • Verbrokkel de geitenkaas en pluk de basilicumblaadjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook in een andere pan de broccoliroosjes en stukjes stronk in 10 minuten zacht.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan en bak de blokjes courgette in 5 minuten goudbruin.
  • Giet de broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  • Pureer de broccoli met een kopje kookvocht, de Parmezaanse kaas, de helft van de basilicumblaadjes, de kookroom en de rest van de olijfolie tot een pesto-achtige saus.
  • Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met courgette. Voeg ook de broccolisaus toe. Roer het geheel goed door en verwarm nog 2 minuten. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
  • Serveer de tagliatelle met de verbrokkelde geitenkaas en resterende blaadjes basilicum.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X