Tagliatelle Met Broccoli Courgette en Geitenkaas
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tip Extra lekker met geroosterde pijnboompitjes of uitgebakken(vega)spekjes. Vervang voor extra pit de geitenkaas voor roquefort.
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredients
- 1 broccoli1 courgette500 g tagliatelle80 g Parmezaanse kaas100 g geitenkaas100 ml kookroom15 g basilicum
Directions
- Snij de courgette in blokjes.Snij de broccoli in roosjes, verwijder het onderste deel van de stronk en snij de stronk in stukjes.Verbrokkel de geitenkaas en pluk de basilicumblaadjes.Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook in een andere pan de broccoliroosjes en stukjes stronk in 10 minuten zacht.Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan en bak de blokjes courgette in 5 minuten goudbruin.Giet de broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht.Pureer de broccoli met een kopje kookvocht, de Parmezaanse kaas, de helft van de basilicumblaadjes, de kookroom en de rest van de olijfolie tot een pesto-achtige saus.Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met courgette. Voeg ook de broccolisaus toe. Roer het geheel goed door en verwarm nog 2 minuten. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.Serveer de tagliatelle met de verbrokkelde geitenkaas en resterende blaadjes basilicum.
Categorie: Dinner
Keuken: Italiaans
Week: X