Tagliatelle met groenteballetjes
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tip
Voeg voor wat extra pit een fijngesneden rode peper toe aan de tomatensaus. Ook lekker met vegetarische gehaktballetjes.
Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredients
- 400 g groenteballetjes
- 300 g tagliatelle
- 2 blikjes tomatenblokjes met kruiden
- 1 stuk courgette
- 1 stuk aubergine
- 1 zakje geraspte Italiaanse kaas
- 15 g basilicum
Directions
- Breng een pan water aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij 1 courgette en 1 aubergine in blokjes.
- Pel 2 teentjes knoflook en snij fijn.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette, aubergine en knoflook een aantal minuten op hoog vuur.
- Schenk hierna 2 blikken tomatenblokjes in de pan en laat 6 tot 8 minuten zachtjes sudderen. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.
- Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie en bak de groenteballetjes 5 á 6 minuten rondom bruin.
- Giet de tagliatelle af en roer deze door de tomatensaus.
- Verdeel de groenteballetjes over de pasta. Bestrooi de tagliatelle met geraspte kaas en verse basilicum naar smaak.
Categorie: Dinner
Keuken: Italiaans
Week: X