Tagliatelle met groenteballetjes

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip

Voeg voor wat extra pit een fijngesneden rode peper toe aan de tomatensaus. Ook lekker met vegetarische gehaktballetjes.

Voorbereidingstijd: 10 minuten , Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredients

  • 400 g groenteballetjes
  • 300 g tagliatelle
  • 2 blikjes tomatenblokjes met kruiden
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk aubergine
  • 1 zakje geraspte Italiaanse kaas
  • 15 g basilicum

Directions

  • Breng een pan water aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij 1 courgette en 1 aubergine in blokjes.
  • Pel 2 teentjes knoflook en snij fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette, aubergine en knoflook een aantal minuten op hoog vuur.
  • Schenk hierna 2 blikken tomatenblokjes in de pan en laat 6 tot 8 minuten zachtjes sudderen. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie en bak de groenteballetjes 5 á 6 minuten rondom bruin.
  • Giet de tagliatelle af en roer deze door de tomatensaus.
  • Verdeel de groenteballetjes over de pasta. Bestrooi de tagliatelle met geraspte kaas en verse basilicum naar smaak.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta