Tortelini Met Spinazie en Mozzarella

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Extra lekker met wat geraspte grana padano.

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 500 g verse tortellini
  • 200 g spinazie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bosje verse Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 300 g doperwten
  • 2 el olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • zout

Directions

  • Pel 2 teentjes knoflook en snij fijn. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook hierin aan.
  • Hak 1 bosje Italiaanse kruiden fijn.
  • Giet 2 blikken tomatenblokjes in de pan. Vul een leeg blik met water en schenk dit ook in de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de tomatensaus en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens 200 g spinazie in delen toe aan de saus, todat alle spinazie iets is geslonken.
  • Snij dan 1 bol mozzarella in plakken.
  • Roer 500 g tortellini door de tomatensaus en leg de mozzarella erbovenop.
  • Verdeel 300 g doperwten eroverheen en leg een deksel op de pan.
  • Laat de pasta zachtjes in 10 tot 12 minuten gaar sudderen.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

Week: X

type gerecht: Pasta