Turkse Linzensoep
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Gebruik hierbij paprika in plaats van tomaat als in het originele recept.
Voorbereidingstijd: 0 minuten , Bereidingstijd: 50 minuten
Ingredients
- 1 grote uikwart rood pepertje (heel fijn gesneden)5 tenen knoflook1 groente- of kruidenbouillonblokje (voor een halve liter)3 theelepels paprika poeder (+ extra ter garnering)200 gram rode linzenflinke klont roomboter3 theelepels gemalen komijnzaadpaprika pureedikke Griekse of Turkse yoghurt (ter garnening)
Directions
- Bak de gesnipperde ui in een grote soeppan totdat deze glazig en bruinig wordt.Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak een minuutje mee.Doe nu 600 milliliter water uit de waterkoker bij de ui, peper en knoflook.Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, wat zout, het paprikapoeder en de linzen toe.Laat drie kwartier doorkoken.Smelt in de laatste minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad totdat het begint te ruiken.Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.Proef! Misschien nog wat zout? Zwarte peper? Vind je de soep te dik, dan voeg je nog wat water toe.Schep in mooie kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom, waarop je nog wat paprikapoeder strooit.
Categorie: Dinner
Keuken: Mediterraans
Week: X