Turkse Linzensoep

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Gebruik hierbij paprika in plaats van tomaat als in het originele recept.

Voorbereidingstijd: 0 minuten , Bereidingstijd: 50 minuten

Ingredients

  • 1 grote ui
  • kwart rood pepertje (heel fijn gesneden)
  • 5 tenen knoflook
  • 1 groente- of kruidenbouillonblokje (voor een halve liter)
  • 3 theelepels paprika poeder (+ extra ter garnering)
  • 200 gram rode linzen
  • flinke klont roomboter
  • 3 theelepels gemalen komijnzaad
  • paprika puree
  • dikke Griekse of Turkse yoghurt (ter garnening)

Directions

  • Bak de gesnipperde ui in een grote soeppan totdat deze glazig en bruinig wordt.
  • Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak een minuutje mee.
  • Doe nu 600 milliliter water uit de waterkoker bij de ui, peper en knoflook.
  • Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, wat zout, het paprikapoeder en de linzen toe.
  • Laat drie kwartier doorkoken.
  • Smelt in de laatste minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad totdat het begint te ruiken.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.
  • Proef! Misschien nog wat zout? Zwarte peper? Vind je de soep te dik, dan voeg je nog wat water toe.
  • Schep in mooie kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom, waarop je nog wat paprikapoeder strooit.

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Week: X

type gerecht: Soep