Turkse Pizza Met Aubergine

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Tip: Voeg eventueel naar smaak verse peterselie, feta en/of sriracha toe.

Aanpassingen Maak evt uien eerst, moet intrekken We maakten aubergine en.ui voor 4 personen op 3 pizzas voor 2 personen.

Voorbereidingstijd: 15 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 6 stuks Turkse lahmacun’s
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuk rode ui
  • 2 el sumak
  • 4 el knoflooksaus
  • 250 g tros cherrytomaatjes
  • 2 el za’atar
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie en zout

Directions

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snij 2 aubergines in de lengte elk in 8 parten. Leg de aubergines in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, 2 el za’atar en een snuf zout. Verdeel de kruiden en de olie goed over de aubergine en rooster in 25-30 minuten gaar en zacht in de oven.
  • Maak ondertussen de sumak-uien. Pel hiervoor 1 rode ui. Halveer en snij in zo dun mogelijke ringen, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mandoline. Meng de ui met 1 el sumak en een snuf zout en masseer de ui zodat de smaken goed intrekken. Voeg 1 el rode wijnazijn en 1 el olijfolie toe, roer goed door en laat zo lang mogelijk, maar minstens 20 minuten, staan.
  • Snij 250 g trostomaatjes alvast in kwarten.
  • Verwarm 6 Turkse lahmacun’s 3 minuten in de oven. Als je een kleinere oven hebt kun je dit ook doen nadat de aubergine uit de oven is.
  • Beleg de Turkse lahmacun’s met de aubergine en tomaatjes en top af met de sumak-uien en knoflooksaus naar smaak. Rol op en serveer 1,5 stuk per persoon.

Categorie: Dinner

Keuken: Mediterraans

Week: X

type gerecht: Wrap