Turkse Pizza Met Aubergine
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Tip: Voeg eventueel naar smaak verse peterselie, feta en/of sriracha toe.
Aanpassingen Maak evt uien eerst, moet intrekken We maakten aubergine en.ui voor 4 personen op 3 pizzas voor 2 personen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten , Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredients
- 6 stuks Turkse lahmacun’s2 stuks aubergine1 stuk rode ui2 el sumak4 el knoflooksaus250 g tros cherrytomaatjes2 el za’atar1 el rode wijnazijn3 el olijfolie en zout
Directions
- Verwarm de oven voor op 210 graden.Snij 2 aubergines in de lengte elk in 8 parten. Leg de aubergines in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, 2 el za’atar en een snuf zout. Verdeel de kruiden en de olie goed over de aubergine en rooster in 25-30 minuten gaar en zacht in de oven.Maak ondertussen de sumak-uien. Pel hiervoor 1 rode ui. Halveer en snij in zo dun mogelijke ringen, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mandoline. Meng de ui met 1 el sumak en een snuf zout en masseer de ui zodat de smaken goed intrekken. Voeg 1 el rode wijnazijn en 1 el olijfolie toe, roer goed door en laat zo lang mogelijk, maar minstens 20 minuten, staan.Snij 250 g trostomaatjes alvast in kwarten.Verwarm 6 Turkse lahmacun’s 3 minuten in de oven. Als je een kleinere oven hebt kun je dit ook doen nadat de aubergine uit de oven is.Beleg de Turkse lahmacun’s met de aubergine en tomaatjes en top af met de sumak-uien en knoflooksaus naar smaak. Rol op en serveer 1,5 stuk per persoon.
Categorie: Dinner
Keuken: Mediterraans
Week: X