Vegetarische Lasagne Zonder Tomaat

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Je kunt de vegetarische lasagne ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast.

PS eigenlijk maakt de volgorde niet zoveel uit, dus doe gerust wat jij fijn vindt. Wel is het fijn om te beginnen met bechamel en te eindigen met kaas.

Voorbereidingstijd: 0 minuten , Bereidingstijd: 0 minuten

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 300 gr spinazie
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 9 volkoren lasagne bladen
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaan
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • bechamel saus

Directions

  • Was de paprika’s, de aubergine en de courgette. Snijd de paprika’s in repen van ongeveer 2 cm.
  • Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. .
  • Verwarm de grill (of je grillpan) en grill de groentes aan weerszijden goudbruin. Ik gebruik geen olie deze keer. Breng de gegrilde groentes op smaak met wat oregano, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote wok.
  • Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is.
  • Breng de spinazie royaal op smaak met peper en zout.
  • Druk vervolgens al het vocht eruit. Het moet zo droog mogelijk worden. Ik gebruik altijd keukenpapier om al het vocht eruit te halen.
  • maak bechamel saus
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een grote ovenschaal en begin met een lepel bechamelsaus en de helft van de spinazie. Spreid dit goed uit. Leg hierop 3 lasagnebladen. Verdeel hierover een laagje beachamel en de gegrilde paprika.
  • Leg 3 lasagnebladen op de gegrilde paprika. Verdeel daarover de plakjes gegrilde aubergine.
  • Verdeel een laagje bechamel over de aubergine. Verdeel hierover de rest van de spinazie.
  • Leg hierop de laatste 3 lasagnebladen. Verdeel de courgette over de lasagne.
  • Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de courgette.
  • Garneer de vegetarische lasagne met flink wat Parmezaan.
  • Bak de lasagne in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Serveer meteen.

Categorie: Dinner

Keuken: Italiaans

type gerecht: Lasagne