Vegetarische Lasagne Zonder Tomaat
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Je kunt de vegetarische lasagne ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast.
PS eigenlijk maakt de volgorde niet zoveel uit, dus doe gerust wat jij fijn vindt. Wel is het fijn om te beginnen met bechamel en te eindigen met kaas.
Voorbereidingstijd: 0 minuten , Bereidingstijd: 0 minuten
Ingredients
- 1 aubergine1 courgette300 gr spinazie100 gr cherrytomaatjes1 ui1 teentje knoflook9 volkoren lasagne bladen1 bol mozzarellaParmezaan1 tl oreganoPeper en zoutOlijfoliebechamel saus
Directions
- Was de paprika’s, de aubergine en de courgette. Snijd de paprika’s in repen van ongeveer 2 cm.Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. .Verwarm de grill (of je grillpan) en grill de groentes aan weerszijden goudbruin. Ik gebruik geen olie deze keer. Breng de gegrilde groentes op smaak met wat oregano, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote wok.Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is.Breng de spinazie royaal op smaak met peper en zout.Druk vervolgens al het vocht eruit. Het moet zo droog mogelijk worden. Ik gebruik altijd keukenpapier om al het vocht eruit te halen.maak bechamel sausVerwarm de oven voor op 180 graden.Neem een grote ovenschaal en begin met een lepel bechamelsaus en de helft van de spinazie. Spreid dit goed uit. Leg hierop 3 lasagnebladen. Verdeel hierover een laagje beachamel en de gegrilde paprika.Leg 3 lasagnebladen op de gegrilde paprika. Verdeel daarover de plakjes gegrilde aubergine.Verdeel een laagje bechamel over de aubergine. Verdeel hierover de rest van de spinazie.Leg hierop de laatste 3 lasagnebladen. Verdeel de courgette over de lasagne.