Wortel Linzensoep
Voedingswaarden:
Energie: 570 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 65 g ,
Vet: 25 g ,
Waarvan verzadigd: 7 g ,
Eiwitten: 17 g ,
Vezels: 16 g
De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.
bewaartip: Je kunt de wortel-linzensoep 1 dag van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Langzaam opwarmen op de dag zelf.
Voorbereidingstijd: 35 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 1 ui3 winterpeen400 ml Indiase currysaus400 g bruine linzen in blik240 g naanbroden knoflook & koriander100 ml creme fraiche16 takjes verse koriander
Directions
- Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken.Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min.Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water.Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken.Pureer de groenten zodra de wortel gaar is.