Wortel Linzensoep

Voedingswaarden: Energie: 570 kcal , per portie, koolhydraten: 65 g , Vet: 25 g , Waarvan verzadigd: 7 g , Eiwitten: 17 g , Vezels: 16 g

De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.

bewaartip: Je kunt de wortel-linzensoep 1 dag van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Langzaam opwarmen op de dag zelf.

Voorbereidingstijd: 35 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 1 ui
  • 3 winterpeen
  • 400 ml Indiase currysaus
  • 400 g bruine linzen in blik
  • 240 g naanbroden knoflook & koriander
  • 100 ml creme fraiche
  • 16 takjes verse koriander

Directions

  • Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken.
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min.
  • Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water.
  • Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken.
  • Pureer de groenten zodra de wortel gaar is.
  • Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Grill het naanbrood.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche.
  • Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.

Categorie: Dinner

Keuken: Indiaas

Tags: SoepVegetarisch

Week: X

type gerecht: Soep