Wortel Linzensoep
Voedingswaarden:
Energie: 570 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 65 g ,
Vet: 25 g ,
Waarvan verzadigd: 7 g ,
Eiwitten: 17 g ,
Vezels: 16 g
De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.
bewaartip: Je kunt de wortel-linzensoep 1 dag van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Langzaam opwarmen op de dag zelf.
Voorbereidingstijd: 35 minuten , Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredients
- 1 ui
- 3 winterpeen
- 400 ml Indiase currysaus
- 400 g bruine linzen in blik
- 240 g naanbroden knoflook & koriander
- 100 ml creme fraiche
- 16 takjes verse koriander
Directions
- Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min.
- Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water.
- Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken.
- Pureer de groenten zodra de wortel gaar is.
- Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Grill het naanbrood.
- Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche.
- Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.
Categorie: Dinner
Keuken: Indiaas
Week: X