Zuurkoolschotel Met Gehakt
Voedingswaarden:
Energie: 0 kcal ,
per portie,
koolhydraten: 0 g ,
Vet: 0 g ,
Waarvan verzadigd: 0 g ,
Eiwitten: 0 g ,
Vezels: 0 g
Een zuurkoolschotel. (in het picnic recept hebben ze het over rundergehakt, maar we gebruiken vega gehakt)
Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 55 minuten
Ingredients
- 1 zakje kruidenmix voor zuurkoolschotel
- 500 g zuurkool
- 125 g crème fraîche
- 2 stuks ui
- 600 g aardappelschijfjes
- 300 g rundergehakt
- 1 stuk eieren
- 1 el olijfolie
- zwarte peper
- zout
Directions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat 500 g zuurkool uitlekken in een vergiet.
- Pel en snij 2 uien fijn. Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin 300 g vegagehakt.
- Voeg de uien en zuurkool toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de helft van 600 g aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de zuurkool en het gehakt.
- Meng de inhoud van 1 zakje kruidenmix met 125 g crème fraîche en 350 ml koud water. Roer goed door met een garde. Voeg hierna 1 ei toe aan het mengsel en roer opnieuw goed door.
- Verdeel 3/4 van het mengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel nu andere helft van de aardappelschijfjes over de schotel en schenk hierna de rest van het mengsel eroverheen.
- Bak de zuurkoolschotel in 45 minuten gaar en bruin.
Categorie: Dinner
Keuken: Nederlands
Week: X