Zuurkoolschotel Met Gehakt

Voedingswaarden: Energie: 0 kcal , per portie, koolhydraten: 0 g , Vet: 0 g , Waarvan verzadigd: 0 g , Eiwitten: 0 g , Vezels: 0 g

Een zuurkoolschotel. (in het picnic recept hebben ze het over rundergehakt, maar we gebruiken vega gehakt)

Voorbereidingstijd: 5 minuten , Bereidingstijd: 55 minuten

Ingredients

  • 1 zakje kruidenmix voor zuurkoolschotel
  • 500 g zuurkool
  • 125 g crème fraîche
  • 2 stuks ui
  • 600 g aardappelschijfjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 stuk eieren
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Directions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat 500 g zuurkool uitlekken in een vergiet.
  • Pel en snij 2 uien fijn. Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin 300 g vegagehakt.
  • Voeg de uien en zuurkool toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de helft van 600 g aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de zuurkool en het gehakt.
  • Meng de inhoud van 1 zakje kruidenmix met 125 g crème fraîche en 350 ml koud water. Roer goed door met een garde. Voeg hierna 1 ei toe aan het mengsel en roer opnieuw goed door.
  • Verdeel 3/4 van het mengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel nu andere helft van de aardappelschijfjes over de schotel en schenk hierna de rest van het mengsel eroverheen.
  • Bak de zuurkoolschotel in 45 minuten gaar en bruin.

Categorie: Dinner

Keuken: Nederlands

Week: X

type gerecht: Avg